Скaлпинг - TrendlineBG Signals
Go to top

Скалпинг

Скалпинг

 

Скалпинг е стил на търговия, при който се правят много на брой сделки с кратка продължителност. Привлекателен е защото предоставя много възможности за сделки, а хората, които го практикуват твърдят, че се излагат на по-малък риск.скалпинг

Характеристики

Характерни особености на скалпинг:

  • Висок процент печеливши сделки.
  • Малки печалби.
  • Много на брой сделки с кратка продължителност.

Висок процент печеливши сделки

Най-важната характеристика на добра скалпинг стратегия е да може да осигури висок процент печеливши сделки – над 70%. Това много често е трудна за постигане задача. Не всяка стратегия, на която намалите профита и увеличите стопа е подходяща за скалпинг. Добрата скалпинг стратегия трябва да включва в параметрите си точно определено време по което ще се търгува и в коя сесия,  да се съобрази с волатилността на пазара и не на последно място да определи обема за всяка сделка.

Малки печалби

Втората отличителна черта на скалпинг, е че се стреми да реализира малки печалби. Това е така защото единственият начин да се осигури висока вероятност за печалба е близкият профит. Целта е да се натрупат много на брой малки печалби и по такъв начин сметката да прогресира.

Що се отнася до стопа, обикновено абсолютната загуба е по-голяма от целевата печалба, защото скалпирането се нуждае от пространство, за да се избегнат колебанията на цената, като корекции и умишлено удряне на стопове от големите пазарни участници. Тъй като профита е малък, например 5 – 10 пипса, стопа трябва да бъде поне 20 пипса, в противен случай търговията ще бъде изложена на риск от много бързо затваряне на сделките по Stop Loss.

Много на брой сделки с кратка продължителност

Скалпинг търговията  цели  малки печалби, обикновено от 5 до 10 пипса, а продължителността на сделките е от няколко секунди до 3 – 5 минути. Анализа на пазара и решението за сделка се взема на малките времеви графики – М1 и  М5, като допълнително потвърждение може да се търси, например на ниво на подкрепа/съпротива от М15 или М30. Тъй като продължителността на сделките е много малка, това позволява трейдърите да се възползват от множеството сигнали, които пазара предоставя на малките периоди. Скалпинг стратегиите обикновено правят по 20 -30, а понякога и повече сделки на ден.